Când vine vorba de finanţe, dacă bunul-simţ aparţine tuturor, tactul depinde de fiecare în parte. Astfel, sunt situaţii în viaţă când ai vrea pur şi simplu să intri în pământ din cauza banilor.
Banii reprezintă un subiect important în viaţa oricărei persoane fără ca aceasta să fie materialistă. Iar în vremuri de criză, felul în care ai grijă de bugetul personal este cu atât mai important. Cu toate acestea, sunt situaţii, mai ales când sunt implicaţi membri ai familiei sau prieteni apropiaţi, când pur şi simplu eşti pus în încurcătură. Iată câteva dintre acestea şi care sunt recomandările specialiştilor pentru a ieşi cu basmaua curată:
1 Cine plăteşte la prima întâlnire? Femeie sau bărbat, la prima ieşire în doi e greu de anticipat cine va plăti nota. Fie alegi să puneţi bani nemţeşte, fie bărbatul plăteşte nota. Dacă nonconformistele şi femeile independente susţin că nu le deranjează să deschidă portofelul, ba chiar le pune în avantaj faţă de partener, specialiştii în dating recomandă contrariul. „În mod normal, bărbatul plăteşte la prima întâlnire, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie o întâlnire costisitoare", explică Arthur Malov, senior dating coach la cea mai mare agenţie de profil din New York. De asemenea, nu este indicat nici să foloseşti un cupon de reduceri la prima întâlnire. „Dacă totuşi oferta este prea bună pentru a o pierde, fii sincer şi spune-i celuilalt de la bun început", sugerează Judy Kuriansky, psiholog american.
2 Prea devreme pentru cadouri într-o relaţie? Cadourile consistente de la începutul relaţiei ridică multe semne de întrebare, susţin psihologii. Cel care primeşte cadoul ar putea fi luat pe nepregătite şi astfel s-ar simţi jenat sau chiar presat să facă un dar asemănător. Suma medie pe care o cheltuie o persoană cu vârsta între 25 şi 34 de ani pentru un cadou pentru o ocazie specială este de 150 de lei, a