● Jurnalul Naţional: Rolul pe care vi l-a încredinţat Silviu Purcărete este cel al unui activist, poreclit Troţki, la Palilula - "Infernul cu miros de Paradis”. Cât de uşor sau cât de greu a fost să întruchipaţi un asemenea personaj care trăieşte într-o lume aproape ruptă de realitate?
● Constantin Chiriac: Rolul Troţki a fost una din cele mai interesante provocări, în calitate de actor de film, pe care Silviu Purcărete mi-a făcut-o. A fost un personaj cu totul special care la lectură pare într-adevăr venind dintr-o lume ruptă de realitate dar care în procesul concret al elaborării rolurilor a căpătat o concreteţe nebănuită. A fost dificil, dar a fost foarte frumos.
● Cum v-aţi caracteriza personajul interpretat?
● Este un personaj cu totul special, este simbolul unei lumi şi, paradoxal, în acelaşi timp, este plin de o umanitate aparte care stârneşte umor şi compasiune. Este un personaj foarte puternic şi foarte slab, în acelaşi timp. În orice caz, este un personaj iubit de regizor.
● Aţi lucrat spectacole de teatru cu Silviu Purcărete şi iată aţi făcut un rol foarte important în primul lui film. Cum s-a lucrat pe platou? Care e diferenţa între scenă şi platou, în cazul lui Purcărete?
● Filmul făcut de domnul Purcărete a fost o prelungire firească a activităţii sale de scenă. Actorii care au participat în film au jucat în spectacolele lui de teatru. El ştie să creeze o prietenie şi un dialog special cu cei cu care lucrează în teatru. Fiind primul film al lui Silviu Purcărete şi fiind realizat într-o hală similară cu cea în care s-a montat, la Sibiu, spectacolul ”Faust”, diferenţa de muncă nu mi s-a părut a fi mult mai mare. Numai că a fost, din păcate, mult prea frig şi un timp mult prea scurt faţă de cât ar fi vrut şi ar fi putut el să se "joace”.
● E o distribuţie foarte mare. Care a fost relaţia între acto