Moţiuni la juma’ de preţ (Gândul) - Marea Blejnăreală (Jurnalul Naţional) - Achiziţiile „exotice“ arată unde se evaporă profiturile companiilor de stat din energie (Ziarul Financiar) - Fotbalul fals e fals, nu premiat! (Gazeta Sporturilor)
Institutul Cantacuzino rămâne în atenţia Adevărul. În articolul Aurul, cuprul şi vaccinul jurnalistul Ion M Ioniţă observă că “situaţia nu a pus pe jar niciuna dintre instituţiile cu responsabilitate directă, cum ar fi Ministerul Sănătăţii şi Guvernul. Bineînţeles, nimeni nu s-a sinchisit de ancheta Avocatului Poporului. Abia venit în funcţie, premierul Ungureanu s-a arătat mai preocupat să dea banii pentru primăriile PDL. Mai nou, şeful statului activează intens pentru concesionarea rezervelor de aur, de cupru şi a zăcămintelor de gaze de şist. Despre distrugerea Institutului Cantacuzino, nicio vorbă… Din incompetenţă, din prostie, din nepăsare sau din alte motive oculte care ţin de ocuparea unei pieţe de douăzeci de milioane de oameni, România renunţă la producţia Institutului Cantacuzino. Efectele ar putea fi incalculabile. În bani şi în starea de sănătate a populaţiei”.
Moţiuni la juma’ de preţ. “Opoziţiei îi lipsesc 15 voturi, după ultimele calcule, şi speră să le obţină de la pedelişti şi uneperişti dezertori. Slabe şanse ca parlamentarii coaliţiei de guvernământ să treacă la inamic, mai ales că acesta din urmă nu are ce să le ofere”, consideră, în Gândul, Rodica Ciobanu. “Useliştii au compus o moţiune cu spectru larg, ce trece în revistă şi condamnă „cedările” executivului în materie de resurse naturale, bugetare şi de învăţământ în limba română. De toate pentru toţi aşadar, un amestec de subiecte, pe care s-ar fi putut elabora vreo trei moţiuni simple cu acelaşi rezultat: guvernul stă pe loc”.
Marea Blejnăreală. “Fostul şef al ANAF nu pleacă pe stradă. Va conduce un departament care funcţione