După creşterile de marţi, cotaţia futures a Dow Jones de la Sibex nu a mai avut o direcţie pozitivă, revenind pe minus în prima jumătate a şedinţei de miercuri, în vreme ce euro şi-a stopat aprecierea faţă de dolar. Doar evoluţia aurului era similară cu cea din şedinţa anterioară, preţul unciei continuând să se deprecieze. În acest context, investitorii au încheiat, până la ora 16.30 un număr de 2150 de contracte. Valoarea tranzacţiilor era de 23 milioane lei. Tendinţa dominantă era una de scădere.
Pe segmentul valutar, speculaţiile s-au concretizat în 727 de contracte EUR/USD_RON pe scadenţa iunie şi 93 contracte pe scadenţa septembrie. Moneda unică se deprecia cu 0,49%, la 1,30650 USD pentru termenul din vară şi cu 0,28% pentru septembrie, la 1,31010 dolari. Pe pieţele valutare externe, euro s-a deteriorat concomitent cu pieţele de acţiuni, după ce îngrijorările privind criza datoriilor suverane şi perspectivele economice slabe au influenţat investitorii înaintea unei vânzări de obligaţiuni în Germania. Tot pe segmentul derivatelor valutare a fost tranzacţionată şi perechea liră sterlină/dolar. Moneda din Albion creştea cu 0,36%, valorând 1,5984 USD. Numărul contractelor era de 113.
Pentru derivatul pe Dow Jones numărul contractelor pe scadenţa iunie era de 610. Tranzacţiile de până la ora 16.30 au fost realizate la valori între un maxim de 13.046 şi un minim de 12.973 de puncte, indicele variind atât în teritoriu pozitiv cât şi negativ. Ulterior s-a impus direcţia descendentă iar cotaţia DEDJIA_RON de la ora 16.30 pierdea 44 puncte şi valora 12.980 puncte. Şi pe piaţa futures americană cotaţia Dow Jones a fluctuat nehotărât iar apoi deschiderea de la NYSE a fost una descendentă.
Pe piaţa derivatelor pe mărfuri, jucătorii au tranzacţionat preţul aurului, atât pe contractul de 10 uncii cu simbolul SIBGOLD_RON cât şi pe contractul de o uncie cu s