O simultaneitate de evenimente demonstrează că tupeul Puterii se menţine la cote maxime, ba chiar dă pe-afară. Sub bagheta dirijorului de la Cotroceni, guvernanţii nu fac un pas înapoi, nu cedează un milimetru din agresivitatea de care continuă să abuzeze în conducerea şi administrarea ţării, ignorând orice reacţie adversă din partea Opoziţiei parlamentare, ori a societăţii civile.
L-aş contrazice pe Sorin Roşca Stănescu, care afirmă că Guvenul chiar se confruntă cu riscul de a cădea în urma moţiunii de cenzură depusă de USL şi abordând teme grave: prăduirea resurselor naturale şi a sistemului energetic, distribuirea vădit discriminatorie, în favoarea administraţiilor locale ale Coaliţiei, a fondului de rezervă al Guvernului, precum şi segregarea învăţământului medical de la Târgu Mureş, la presiunea UDMR.
Dincolo de faptul că aritmetica parlamentară, cu toate demisiile din PDL din ultima vreme, tot nu asigură voturile necesare aprobării moţiunii, Puterea şi-a securizat şi de astă-dată Guvernul, Coaliţia anunţând deja că va recurge din nou la manevra antidemocratică şi penibilă de a-şi trata propriii parlamentari ca pe nişte necuvântătoare, interzicându-le să-şi exprime votul şi obligându-i să nu se ridice din scaune, de frica vreunor defetisme la votul cu bile. Guvernul Ungureanu o ia astfel pe urmele Cabinetului Boc, cel care a stat la trei ani la Victoria cu zero voturi favorabile din partea arcului său - PDL, UDMR, UNPR, Minorităţi.
Mă îndoiesc că vor fi senatori şi deputaţi ai Puterii care să se scuture de statutul impus, acela de nevertebrate, ridicându-se demn şi votând potrivit conştiinţei sau barem instinctului lor de conservare. Aşa că moţiunea va fi, de fapt, o... loţiune, cu care Puterea îşi va refrişa obrazul gros, pregătindu-se şi de alte potlogării procedurale.
Alt eveniment, în aceeaşi notă de aroganţă: cazul Blejnar. Sunt con