Multor familii le raman destule oua vopsite dupa Paste, fiind putini cei care le consuma pe toate ca atare.
Iar daca vrei sa faci diverse preparate culinare cu acestea, Real Simple iti vine in ajutor cu cateva retete care includ oua fierte, tari.
1. Oua asortate
Ingrediente:
12 oua, o jumatate de ceasca cu maioneza, o lingurita cu mustar Dijon, piper negru, diverse legume sau carnuri - cum ar fi sparanghel gatit si tocat marunt, salam tocat marunt - boia de ardei, patrunjel si altele, dupa preferinta.
Mod de preparare:
Curata ouale si taie-le in jumatati. Pune galbenusurile intr-un bol, zdrobeste-le cu o furculita si amesteca-le bine cu maioneza, mustarul, un varf de lingurita de piper si sare dupa gust. Pune apoi compozitia in fiecare jumatate de albus si presara deasupra ce vrei tu - salam, sparanghel, patrunjel etc., tocate marunt.
2. Salata Cobb cu sos de usturoi
Ingrediente:
3 oua, 8 felii de sunca, un sfert de ceasca cu ulei de masline, 3 linguri de otet de vin, un catel de usturoi, sare si piper negru, doua legaturi de nasturel (se poate pune salata verde in loc), circa o jumatate de kilogram de creveti fierti, circa o jumatate de kilogram de rosii cherry taiate jumatati si 2 fructe avocado, taiate bucati.
Mod de preparare:
Taie ouale in sferturi, pe lungime. Prajeste sunca 6-8 minute, pana devine crocanta, las-o la scurs si racit pe un servetel si apoi tai-o bucati. Intr-un bol amesteca uleiul, otetul, usturoiul, o jumatate de lingurita cu sare si un sfert de lingurita cu piper. Pune apoi in straturi salata, crevetii, rosiile, bucatile de avocado, ouale si sunca, intr-un vas mai mare, si toarna sosul peste ele.
3. Sandvisuri cu oua, maioneza si patrunjel
Ingrediente:
o ling