Enciclopedia online Wikipedia este considerată un reper în materie de informaţii pe internet. Aproape orice se poate găsi acolo, dar de multe ori informaţiile sunt false.
Potrivit unui studiu realizat de revista academică „Public Relations Journal", 60% din articolele de pe Wikipedia conţin greşeli sau versiuni modificate pentru a servi interese de imagine ale actorilor implicaţi. Acest lucru poate fi problematic, deoarece mulţi elevi, studenţi şi oameni interesaţi pentru o documentare preliminară se informează în primă fază de pe enciclopedia online.
Problema apare deoarece paginile enciclopediei online sunt create de către utilizatori şi pot fi editate pe parcurs de oricine doreşte. De asemenea, există şi multe încercări de sabotare a unor materiale. În plus, nici administratorii site-ului nu reuşesc să ţină pasul cu numărul de erori şi rapoarte negative, reacţionând foarte greu.
25% din greşelile raportate nu sunt corectate niciodată, iar utilizatorii s-au plâns că durează săptămâni pentru ca unele informaţii să poată fi şterse sau modificate. Cu toate acestea, reprezentanţii enciclopediei spun că nu durează mai mult de 2-5 zile.
O altă statistică interesantă revelată de studiu a fost faptul că cei însărcinaţi cu promovarea şi protejarea companiei lor nu verifică mereu pagina de Wikipedia asociată acesteia. Astfel, 25% au declarat că nu au făcut acest lucru niciodată.
Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI