În cursul zilei de astăzi, la fața locului se vor deplasa pirotehniști din cadrul ISU Sibiu, dar și alpiniști, pentru a face evaluări și a hotărî dacă se impune sau nu dinamitarea stâncilor. Dacă vor decide că e nevoie de explozii controlate, va fi chemată unitatea specializată pe situații de acest gen, de la Ciolpani.
Potrivit șeful Secției Drumuri Naționale Sibiu, Liviu Crețu, circulația a fost reluată pe un singur fir pe Transfăgărășan marți seara, în jurul orei 18:00, după ce drumarii au lucrat toată ziua la degajarea șoselei.
În cursul acestei zile, la fața locului se vor deplasa pirotehniști din cadrul ISU Sibiu, dar și alpiniști, pentru a face evaluări și a hotărî dacă se impune sau nu dinamitarea stâncilor.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului JUdețean pentru Situații de Urgență Sibiu, Laurențiu Anastasiu, doar după ce va fi făcută evaluarea se va decide dacă se impune dinamitarea stâncilor, iar dacă se va hotărî acest lucru va fi chemată unitatea specializată în intervenții de acest gen, de la Ciolpani.
Căderile de stânci au început luni iar marți dimineața, din cauza acestora, drumul a fost blocat complet. Potrivit celor care au intervenit la fața locului, de pe versanți au căzut aproximativ 560 de metri cubi de viitură de stâncă.