Daca simti ca nu poti trai fara un mic deliciu in fiecare zi, probabil gusti fiecare bucatica de ciocolata cu un sentiment de vinovatie, caci toata lumea spune ca te va ingrasa si nu-i va face bine organismului.
Atat timp cat alegi varianta buna, in schimb, si anume pe cea neagra, cu un continut mare de cacao, te vei bucura de cateva avantaje in plus, fata de cei care se feresc de aceasta forma de rasfat. Iata in ce fel iti face bine ciocolata, potrivit Huffington Post:
Scade riscul de atac cerebral
Un studiu suedez din 2011 arata ca femeile care mananca mai mult de 45 de grame de ciocolata pe saptamana au un risc mai scazut cu 20 de procente de a suferi un atac cerebral fata de cele care consuma mai putin de 9 grame.
Iti face inima mai puternica
Ciocolata neagra scade presiunea sanguina si colesterolul rau, asa ca tine la distanta si bolile de inima. Acest lucru se intampla datorita proprietatilor sale antiinflamatoare.
Iti da senzatia de satietate
Fiindca este bogata in fibre, ciocolata neagra iti mentine senzatia de satietate, asa ca vei manca mai putin, dupa cum spun oamenii de stiinta de la Universitatea Yale. Decat sa rontai fel de fel de snacks-uri pline de chimicale, mai bine mananci o bucatica de ciocolata si iti vei reduce si poftele pentru dulce si sarat.
Ciocolata lupta cu diabetul
Un studiu italian din 2005 arata ca ciocolata creste sensibilitatea la insulina, reducand in acest fel riscul instalarii diabetului.
Ciocolata iti protejeaza pielea de arsurile solare
Cu toate ca cele mai multe persoane stiu ca ciocolata produce acnee, un mit des raspandit, cea neagra chiar este buna pentru piele, datorita faptului ca are antioxidanti numiti flavonoide, care protejeaza epiderma de razele ultraviolete.
Ciocolata calmeaza tusea