Chiar dacă sunt ţinuţi în arest luni bune, demnitarii care au probleme cu legea continuă să încaseze indemnizaţia de parlamentar până la o hotărâre definitivă. Sursa: CODRIN PRISECARU
A fost nevoie de o a treia arestare în rândul unui parlamentar pentru a schimba un regulament, care nu prevedea sancţiuni pentru demnitarii încarceraţi. Chiar şi în aceste noi condiţii, deputatul Mihail Boldea primeşte o indemnizaţie netă de 4.300 de lei. I-a fost tăiată suma forfetară pentru cabinetul din teritoriu în cuantum aproximativ de 6.500 de lei, diurna de şedinţă de aproximativ 100 de lei pentru fiecare prezenţă şi maşina de serviciu, inclusiv cheltuiala cu şoferul personal.
Preşedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a precizat, după şedinţă, că Boldea va rămâne şi fără indemnizaţie în momentul în care hotărârea de condamnare în cazul său va fi definitivă.
Virgil Pop, deputat în Parlamentul României până în urmă cu o lună, şi-a pierdut orice drept de parlamentar după ce a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie.
Ridicat de polişti şi dus în celulă, Pop nu mai contează la capitolul „cheltuieli” pentru bugetul Camerei inferioare. Decizia deputaţilor, jurişti va ajunge pe masa conducerii Camerei, urmând ca aceasta să informeze comisia de validare, care va lua act de încetarea mandatului deputatului arestat.
Senatorul închisorilor Cătălin Voicu este cel mai familiarizat politician cu penitenciarul. A stat un an şi patru luni închis. La un moment dat, conducerea Senatului a luat decizia să-i suspende indemnizaţia de parlamentar şi, ulterior, toate veniturile, deoarece era evident pentru toată lumea că Voicu nu avea niciun fel de activitate parlamentară şi era logic să nu fie plătit. Lăsat în libertate, Voicu susţine că măsura a fost abuzivă şi că i se cuvine atât indemnizaţia cât şi suma forfe