Cele mai bune produse pentru sănătate sunt cuprinse în câteva grupe alimentare care încetinesc efectele trecerii timpului. Sursa: Northfoto
Sănătatea se menţine cu o combinaţie de alimente, nu doar cu proteine sau crudităţi. Aflaţi ce nu ar trebui să vă lipsească din dietă pentru a trăi mult şi bine.
Bazaţi-vă pe legume şi fructe cât mai colorate "Aici intră gama antioxidanţilor, alimentele care luptă cu radicalii liberi, responsabili de îmbătrânire. Vorbim de legume şi fructe cât mai colorate", explică medicul nutriţionist Luiza Pârvu.
Papaya, fructele de goji, cele de pădure, dar şi cele care conţin caroten precum dovleacul cu pigment portocaliu intens sunt adevărate arme împotriva îmbătrânirii.
"Ananasul este un caz aparte, pentru că are în compoziţia sa bromelină, o enzimă care purifică sângele şi reduce inflamaţiile. Foarte bune sunt şi cerealele integrale, care n-au fost procesate şi au mai multe fibre. Ar trebui să facă parte din meniul celor ce ţin la siluetă, datorită senzaţiei de saţietate rapide, dar au şi rol protector împotriva cancerului de colon", dezvăluie nutriţionistul.
VINUL ROŞU
Un pahar pe zi prelungeşte viaţa şi are efecte miraculoase asupra arterelor.
Cui nu-i place vinul, poate alege cafeaua ori ceaiul, pentru rezultate similare.
Cafeaua scade riscul diabetului de tip 2, în timp ce licorile din plante întăresc sistemul imunitar.
CIOCOLATA NEAGRĂ
Mâncată cu măsură, ciocolata neagră, plină de flavonoizi, scade inflamaţiile, menţine inima sănătoasă şi mintea alertă.
OMEGA 3
Se găseşte în peşte, dar şi în seminţe sau nuci. Acizii graşi din compoziţia fructelor de mare sunt de mare aju tor în reducerea inflamaţiilor cronice.
Mai mult, au puterea de a readuce zâm betul pe buze.
Grăsimile Omega 3 din peşte îmbunătăţesc activitatea într-o zonă a creierului res