Cu binecuvantarea administratiei locale
Biserica Ortodoxa devine mosierul Clujului
Intr-un scenariu decupat parca din Evul Mediu, Biserica primeste terenuri peste terenuri, in spatii din care au fost evacuati oameni nevoiasi sau care au facut obiectul unor controverse politice locale. In plus, in ultima sedinta a Consiliului Local, pe langa banii alocati pentru culte, alesii au acordat inca 2 milioane de lei pentru lucrarile de constructie la doua edificii religioase de dimensiuni mari incepute in anii ’90.
La sedinta Consiliului Local de luni, 13 februarie, alesii au votat alocarea sumei de 1.600.000 de lei de la bugetul local catre cultele religioase, in vederea continuarii lucrarilor de constructie si renovare. Banii vor fi impartiti urmatoarelor confesiuni, tinand cont de structura populatiei municipiului: ortodoxa - 1.100.000 de lei; greco-catolica - 100.000 de lei; reformata - 185.000 de lei; romano-catolica - 96.000 de lei; unitariana - 33.000 de lei; luterana - 4.000 de lei; cultul mozaic - 3.000 de lei; alte culte - 79.000 de lei.
De asemenea, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului a primit un milion de lei pentru constructia Bisericii Ortodoxe „Sfintii Apostoli Petru si Pavel”, iar Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Cluj-Gherla, a primit aceeasi suma pentru constructia complexului Bisericii Greco-Catolice din Piata Cipariu.
Colosii cultelor transilvanene
„Cele doua biserici - catedrale au fost gandite sa devina repere de arhitectura contemporana ecleziastica si vor fi, odata finalizate, puncte de interes atat pentru enoriasii clujeni, cat si pentru vizitatorii orasului nostru, asa cum se intampla cu toate cladirile monumentale si catedralele din marile orase europene. In Piata Cipariu, in plina zona centrala a municipiului nostru, in anul 1992 au inceput lucrarile la complex