SUA sunt interesate să investească în sectorul energetic din Polonia, companiile americane văzâd oportunităţi în special în domeniul energiei nucleare şi al gazelor de şist, scrie publicaţia Puls Biznesu, preluată de Warsaw Business Journal. Presa poloneză a indicat că investiţiile americane în reactoarele nucleare care vor intra în componenţa primei centrale atomice din Polonia ar putea ajunge la 7 miliarde dolari.
Rezervele de lichiditate ale companiilor poloneze listate la bursa de la Varşovia au crescut cu 50% în 12 luni, potrivit publicaţiei Parkiet, preluată de Warsaw Business Journal. Conform unei analize recente în care au fost incluse 314 companii poloneze listate la bursa de la Varşovia, acestea au acumulat 48,7 miliarde zloţi (11,6 miliarde euro) în numerar. "Nivelurile ridicate ale numerarului sunt legate de teama asociată crizei financiare globale. Companiile investesc mai puţin, păstrează rezerve mai mari în numerar şi plătesc dividende mai reduse. Plus că multe dintre aceste firme se descurcă chiar bine pe piaţă în lipsa unor noi investiţii, rezultatul fiind rezervele în creştere de numerar", a spus Marcin Materna, analist al Millennium DM. Compania KGHM este liderul acestui an, cu lichidităţi de 13,1 miliarde zloţi (3,1 miliarde euro) rezerve în numerar.
Kosovo încearcă să atragă investitori din Turcia pentru a participa la proiectele de privatizare din domeniul telecomunicaţiilor, al distribuţiei energiei electrice, dar şi din sectorul minier şi din industria de tutun, potrivit agenţiei de presă Anatolia, preluată de Hurriyet. "Turcia se numără printre primele cinci ţări din lume din punctul de vedere al investiţiilor făcute în Kosovo. Antreprenorii din Turcia au investit 350 milioane euro în această ţară anul trecut. Mulţi investitorii străini consideră că trebuie să plaseze capital aici deoarece poziţia Turciei pe piaţa din Kos