Cabinetele de planificare familiala ar avea activitate daca femeile ar merge la consiliere psihologica inainte de avort, este de parare Sulfina Barbu. Insa la ora actuala, spune ea, foarte putine cabinete de acest gen sunt frecventate.
"Noi prin lege am infiintat acele cabinete de planificare familiala. Dar ele nu sunt frecventate de aproape nimeni tocmai pentru ca nu exista o alta prevedere complementara (...) Obligatoriu unde se fac intreruperi de sarcina trebuie sa existe un cabinet de planificare", a declarat deputatul PDL pentru Digi 24.
Ea a precizat ca romancele nu sunt informate cu privire la metodele de contraceptie si tocmai de aceea ar fi nevoie ca femeile care decid sa faca o intrerupere de sarcina sa fie consiliate de un psiholog.
Proiectul de lege propus de Sulfina Barbu si Marius Dugulescu obliga toate gravidele sa mearga la un cabinet de consiliere psihologica, fara al carui aviz nu vor putea face avort daca doresc asta.
"Cand o femeie a luat decizia de a face intrerupere de sarcina, oricum nu-si va schimba decizia. E foarte important ca in viitor femeia respectiva sa nu mai vina in aceeasi situatie. Acesta este scopul acestei legi", a explicat deputatul PDL.
Vizita la cabinet
O persoana care decide sa mearga la un cabinet de planificare trebuie sa stie ca nu are nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la alt medic.
Dupa o discutie preliminara cu unul dintre medici se va intocmi o fisa medicala si va fi aleasa metoda contraceptiva, potrivit contraceptiapentrutoti.ro.
De regula, la un cabinet de planificare familiala, contraceptivele sunt oferite la preturi reduse, ori gratuit, daca persoana in cauza dovedeste cu acte ca este eleva, studenta, somera, beneficiara de ajutor social ori a efectuat avort la cerere.
Cabinet