Ministerul Comunicatiilor a primit doua oferte pentru asigurarea de servicii de asistenta juridica in vederea definirii pasilor necesari contractarii consultantului de privatizare a Postei Romane si lucram la evaluarea si desemnarea castigatorului, a precizat pentru HotNews.ro Ioana Santa, purtatorul de cuvant al acestei institutii. Termenul limita de depunere a ofertelor a fost joi, 19 aprilie, dar ofertantii nu si-au dat acordul pentru a li se publica numele, a spus aceasta.
Joi, 12 aprilie, Razvan Mustea, ministrul Comunicatiilor a prezentat pasii care vor fi facuti in perioada urmatoare in procesul de privatizare a Postei Romane prin majorare de capital si atragere a unui investitor minoritar care sa detina minim 20%. Acesta a subliniat ca statul roman va ramane in continuare actionar majoritar la Posta Romana si dupa aceasta privatizare.
Vineri, 13 aprilie, ministerul a lansat pe site-ul propriu o invitatie de participare la o achizitie insa obiectul acesteia era formulat neclar (nu era precizat nici despre ce privatizare este vorba), iar valoarea estimata a contractului era neprecizata.
Iata cum este descris obiectul contractului:
Achizitie de: „servicii de asistenta, consultanta si informare juridica in domeniul privatizarii” si orice alte servicii complementare/conexe necesare realizarii obiectului contractului, prin care sa se asigure asistenta juridica in procesul de selectare, contractare a unui „consultant juridic si de tranzactie”.
Contactati in aceeasi zi de HotNews.ro, oficialii MCSI au precizat ca este vorba despre privatizarea postei Romane si despre desemnarea consultantului juridic mentionat de ministrul Comunicatiilor.
Aceleasi nelamuriri legate de valoarea si de obiectul contractului le-au avut insa si anumiti operatori economici, fapt demonstrat de un document cu raspunsuri la o sol