Muşcăturile insectelor care au invadat în această perioadă parcurile din Bucureşti pot fi extrem de periculoase, acestea putând paraliza sau duce la orbire.
Pentru cei care nu vor să renunţe la ieşitul la iarbă verde şi la drumeţii în această perioadă, sfatulparintilor.ro prezintă câteva indicaţii bune de urmat pentru a evita muşcăturile căpuşelor care pot transmite boala Lyme. Astfel, în primul rând, sunteţi sfătuiţi să evitaţi zonele de iarbă verde frecventate de animale, fiind cunoscut faptul că aceste insecte sălăşluiesc pe rozătoare, câini sau alte animale. Foarte importantă pentru evitarea muşcăturilor căpuşelor este şi vestimentaţia, persoanele fiind sfătuite să poarte haine de culoare deschisă, pentru recunoaşterea mai uşoară a insectelor, pantalongi lungi, eventual băgaţi în şosete, bluză băgată în pantaloni. De asemenea este indicat să vă acoperiţi capul pentru a fi feriţi de o eventuală “aterizare” a căpuşei în păr. Desigur nu trebuiesc neglijate soluţiile anti-căpuşe, iar în cazul unui picnic, e recomandată o verificare amănunţită a frunzelor şi lemnelor uscate din zona “taberei”.
Dacă din nefericire se întâmplă să fiţi muşcaţi de o căpuşă, primul lucru care trebuie făcut este să luaţi o pensetă şi să îndepărtaţi căpuşa, fără a zdrobi căpuşa şi capul acesteia, întrucât substanţele infecţioase din interiorul ei pot intra în corp prin gura insectei. Nu folosiţi în nici un caz vaselina pentru a îndepărta căpuşa, chiar dacă aceasta o va omorâ, în acelaşi timp o va face şi mai otrăvitoare. Rana trebuie apoi spălată cu lichid antiseptic sau cu săpun. Daca se întâmplă totuşi să contractaţi boala Lyme, nu trebuie să vă panicaţi, întrucât aceasta se poate trata cu antibiotice.
Muşcăturile insectelor care au invadat în această perioadă parcurile din Bucureşti pot fi extrem de periculoase, acestea putând paraliza sau duce la orbire.
Pentru c