La doi ani de la deversarea petrolului in apele Golfului Mexic au fost descoperite tot felul de creaturi diforme: creveti mutanti, pesti fara ochi sau cu leziuni, crabi fara clesti ori carapace. In plus, carnea de scoici contine foarte mult nichel, arsenic si mercur.
Pescarii din zona nu au mai vazut asa ceva in viata lor, desi locuiesc si muncesc acolo de peste 20 de ani, relateaza Gizmodo, care citeaza un raport AlJazeera.
Darla Rooks, care obisnuieste sa pescuiasca in zona, a declarat ca pe navoade raman in continuare urme de petrol, asa ca localnicii nu se ating de capturi si nici nu inoata in apele infestate.
Chimicalele deversate in apele golfului par sa fi alterat codul genetic al vietatilor marine. Daca inainte de deversarea petrolului erau extrem de putini pesti care aveau leziuni, acum intre 20 si 50% dintre pesti prezinta plagi similare arsurilor chimice.
In plus, agentii de dispersie folositi la curatarea scurgerii de petrol sunt toxici pentru oameni si dau dureri de cap, dureri de piept, hipertensiune, depresii, stari de voma, dureri abdominale, altereaza sistemul respirator si chiar pot influenta dezvoltarea fetusilor in cazul femeilor insarcinate.
Autoritatile in domeniu refuza sa comenteze situatia, iar reprezentantii companiei British Petroleum, responsabila pentru deversarea de petrol in Golf, in anul 2010, refuza sa-si accepte vinovatia si spun ca acum apele Golfului Mexic sunt la fel ca si inainte, desi realitatea contrazice aceasta pozitie.
Asta in conditiile in care 40% din cantitatea de fructe de mare distribuita in Statele Unite provine din Golful Mexic.
La doi ani de la deversarea petrolului in apele Golfului Mexic au fost descoperite tot felul de creaturi diforme: creveti mutanti, pesti fara ochi sau cu leziuni, crabi fara clesti ori carapace. In plus,