O familie din Neamţ şi-a descoperit boala după trei ani. S-au îmbolnăvit de la propriul câine. Sursa: OCTAVIAN COCOLOȘ
Isteria Bolii Lyme a cuprins întrega ţară. "Evenimentul zilei" a informat, încă de luni, despre imensul pericol ce ne pândeşte. În Capitală, cei peste 100. 000 de maidanezi reprezintă un adevărat pericol, pentru că aceste căpuşe trăiesc pe patrupede. Primarul Sorin Oprescu promitea, încă din luna martie, că va lua măsuri, însă reprezentanţii firmei de deratizare 3D au spus că, până nu dispar maidanezii, nicio soluţie nu este eficientă. În ultimii ani, noi şi noi cazuri au apărut în toată ţara. Dr. Ghervan Gogoaşă, specialist parazitolog-bacteriolog la Spitalul Fundeni, a depistat "Boala Lyme" acum o lună, la o familie din Piatra Neamţ. Medicul spune că maladia aproape că nu exista acum 20 de ani în Europa, în România fiind prezentă, în anii ’90, doar în nord-vestul ţării. De vină ar fi încălzirea globală care a răspândit periculoasa căpuşă pe tot continentul.
Drama unei familii
Liviu V., un om de afaceri din Piatra Neamţ, e unul dintre nefericiţii ce au cantractat "boala cu o mie de feţe". Aproape trei ani a mers omul pe la tot felul de doctori să se caute şi nimeni nu i-a dat de cap suferinţei sale. Îl dureau articulaţiile de îi venea să se urce pe pereţi. Partea şi mai tragică e că şi soţia sa a fost diagnosticată cu aceeaşi afecţiune, boala Lyme, dar dintr-o altă tulpină. De unde au luat-o? Din propria curte, de la una dintre cele două corcituri pe care le creşte de ani buni. "Nimeni nu poate spune când am luat boala! Diagnosticată a fost acum o lună de doctoriţa Tatiana Roşca, de la Spitalul Sf. Pantelimon.
Analizele mi le-a făcut dr. Gherman Gogoaşă, de la Fundeni. Manifestări am de trei ani. Mă dureau articulaţiile, în principal genunchii, coatele şi şoldurile!", oftează omul. "Am doi căţei,