Zărneştiul este unul dinte cele mai frumoase oraşe din România, din punct de vedere al peisajului, însă a fost lovit pate cel mai crunt de criza economică. Iar situaţia este cu atât mai dramatică cu cât primarii care s-au aflat în fruntea oraşului nu au pus la punct niciodată o strategie de relansarea a economiei locale şi de a încerca împiedicarea exodului tinerilor în străinătate, în căutarea unui trai decent.
În acest context, viceprimarul liberal Ioan-Mihai Voiculeţ (foto) spune că, din cauză că a dispărut industria, în proporţie de 90%, au apărut cele mai mari probleme economice, cu repercusiuni sociale, în special în rândul tinerilor.
Din aceste considerente, viceprimarul spune că nu cu panseluţe, cu borduri şi cu băncuţe va progresa comunitatea din Zărneşti: „Pentru o adevărată dezvoltare a oraşului trebuie gândită o strategie, logică, realistă şi de bun simţ, care să aducă la liman, în câţiva ani, economia oraşului“.
Liberalul a mai precizat că în ultimii ani nu s-au încurajat investiţiile private, prin care Consiliul Local şi Primăria să le ofere oamenilor de afaceri posibilitatea de a înfiinţa locuri de muncă la Zărneşti. „Trebuiau încheiate parteneriate cu firme, regândit contractul cu parcul industrial, care nu aduce niciun leuţ la bugetul lcoal, acordarea de terenuri şi reducerea sau scutirea de taxe şi impozite pentru cei care doreasc să investească în oraşul nostru“, este de părere Voiculeţ. Un alt obiectiv care ar fi trebuit să fie în atenţia celor care au condus oraşul este valorificarea resurselor locale, care sunt neglijate: turismul, care presupune câteva lucruri elementare: modernizarea şi asflatarea drumului spre Plaiul Foii, Drumul Reginei, care leagă Tăhăniţa de Bran, unde există un proiect deja făcut de câţiva ani, care nu a fost pus în valoare. „Apoi, o altă problemă strigătoare la cer, este faptul că peste 10.000 m.c.