Arestat în dosarul Vama, fostul secretar general al MAI va cere despăgubiri de la CEDO, iar statul se va îndreptat împotriva procurorilor. Scenariul său: a vrut să reformeze Poliția, iar „structurile” l-au anihilat. Sursa: Feri Predescu
Fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu a anunţat, ieri, că luptă pentru a-şi dovedi nevinovăţia în dosarul Vama Constanţa, acuzându-i pe procurorii DNA de incompetenţă. El spune că CSM i-a adus la cunoştinţă, în scris, că Inspecţia judiciară a Consiliului îi verifică de anchetatorii DNA.
„Săptămâna trecută am trimis o petiţe la preşedinţie iar administraţia prezindenţială a trimis-o la CSM”. Laurenţiu Mironescu este însă sceptic în privinţa tragerii la răspundere a procurorilor DNA, dar speră că va obține o despăgubire consistentă de la CEDO: „Să dea Dumnezeu ca statul să-şi răsfrângă paguba asupra lor ca să înveţe măcar să mintă mai frumos”.
Afirmă că acuzațiile inițiale au dispărut din rechizitoriu
Ieşirea la rampă a fostului general al MAI, inculpat în dosarul Vama şi arestat, pentru o lună, în mai 2011, intervine după ce săptămâna trecută a intrat în posesia rechizitoriului.
Dacă în materialul de urmărire penală şi în motivaţia arestării lui de anul trecut era acuzat că a luat mită 8.000 lei de la inculpatul Aurelian Pilcă, dar şi de implicarea alături de senatorul PDL Mircea Banias într-un grup infracţional organizat din portul Constanţa Sud Agigea, în rechizitoriu nu se mai regăsesc aceste motivaţii. „Nu am mai văzut niciun motiv pentru care am fost arestat, eu fusesem arestat pentru că în calitate de secretar general al MAI aş fi avut avut o îndelungată activitate infracţională, aş fi protejat această activitate infracţională şi corupţia ar fi ajuns astfel la cel mai înalt nivel în stat. Acum nu mai apare nici mita, activitatea în MAI a dispărut complet din referir