"Blejnar contra CSAT" (Jurnalul Naţional), "Oamenii mor la cozi după adeverinţe, dar sistemul IT din sănătate e declarat un succes” (Ziarul Financiar), "Anul acesta, muncim 138 de zile doar pentru a ne plăti taxele la stat" (Gândul).
Editorialul Evenimentul Zilei este semnat de Silviu Sergiu “Tentativa lui Puiu Haşotti, şeful senatorilor PNL, de a justifica ieri trecerea senatoarei Mihaela Popa de la PDL la PNL a eşuat în penibil, în lipsa unor argumente convingătoare. Corect ar fi fost să o încadreze pe Mihaela Popa în categoria politicienilor care migrează de la Putere spre Opoziţie în speranţa că, în câteva luni, se vor întoarce la Putere. Mai mult, a cataloga migratorii drept morali şi mai puţin morali este o ipocrizie fără margini. Cu siguranţă, interesul USL este să întreţină percepţia publică potrivit căreia în PDL este degringoladă, că sfârşitul acestui partid este aproape. Există însă şi pierderi colaterale demne de luat în seamă.Un risc este demobilizarea activiştilor liberali sau social-democraţi. nu cred că votanţii PNL sunt foarte fericiţi văzând că partidul lor riscă să devină un "salon de reanimare" pentru PDL-işti” conchide Silviu Sergiu.
În Jurnalul Naţional, Dan Constantin scrie despre Blejnar contra CSAT. În mod repetat şeful CSAT a solicitat implicarea Serviciilor de Informaţii în combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei şi fraudelor fiscale, fenomen care prin amploarea lui a ajuns să ameninţe siguranţa şi securitatea statului. Or, unde se opresc asemenea acţiuni, de vreme ce rezultatele concrete, măsurate în încasările la buget ale ANAF, sunt chiar mai proaste decât înainte de declanşarea "colaborării strânse şi extinse” ordonate de CSAT? Blejnar Sorin îşi susţine poziţia că a colectat la buget cam tot ce se putea. La vedere, şi el a colectat pentru sine, tot ce poate aduna un funcţionar din leafă: un căsoi cu multe etaje,