Deşi pare greu de crezut că o familie cu patru copii poate trăi doar din ajutoare sociale, iată că soţii Ungureanu, din Bucureşti, reuşesc! Aceştia nu mai au un loc de muncă din 2001. Situaţia lor nu face decât să confirme o statistică recentă, potrivit căreia 500.000 de români nu sunt dispuşi să înceapă imediat lucrul, în situaţia în care li s-ar oferi un post. Deşi pare greu de crezut că o familie cu patru copii poate trăi doar din ajutoare sociale, iată că soţii Ungureanu, din Bucureşti, reuşesc! Aceştia nu mai au un loc de muncă din 2001. Situaţia lor nu face decât să confirme o statistică recentă, potrivit căreia 500.000 de români nu sunt dispuşi să înceapă imediat lucrul, în situaţia în care li s-ar oferi un post.
Un studiu făcut de Institutul Naţional de Statistică pune într-o lumină nu tocmai favorabilă România. Se pare că fraza “Eu aş vrea să muncesc, dar nu am unde” nu se prea pupă cu realitatea. Potrivit INS, jumătate de milion de români care acum nu lucrează, deşi au vârsta corespunzătoare, nu vor pur şi simplu să muncească.
Conform INS, 487.000 de persoane fără activitate nici măcar nu se sinchisesc să-şi caute un job, pe când 7.000 de oameni se află în căutarea unui serviciu mai mult pentru a prospecta piaţa muncii, întrucât au declarat că nu erau dispuşi să dea curs vreunei oferte.
Aşa s-a întâmplat şi cu soţii Ungureanu, care au patru copii şi care, chiar dacă au absolvit facultatea de medicină, nu mai au un loc de muncă încă din 2001.
Ei trăiesc din toate ajutoarele pe care statul le pune la dispoziţie - alocaţiile copiilor, venitul minim garantat şi masa zilnică de la cantina socială. În total, membrii familiei strâng circa 500 de lei pe lună. Pentru a cheltui cât mai puţin, refolosesc îmbrăcămintea primită de la ceilalţi, iar copiii nu merg niciodată cu mijloacele de transport în comun la şcoală sau la grădiniţă.
Chiar dacă