În apropierea alegerilor locale, Opoziţia din Alba contestă felul în care se fac pregătirile organizatorice pentru acestea, în judeţ. După ce au fost aleşi preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale de circumscripţie, câţiva dintre ei au fost contestaţi de Opoziţie, pe motiv că prezenţa lor ar putea facilita “fraudarea alegerilor”. Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, a enumerat câteva persoane ale căror nume figurează pe listele preşedinţilor şi a locţiitorilor lor la birourile electorale de circumscripţie şi care, la alegerile din 2008, ar fi cauzat probleme de natură legală. Contestaţia a fost respinsă de conducerea biroului electoral judeţean, pe motiv că ar fi neîntemeiată.
Fraudarea alegerilor locale din 10 iunie 2012 este una dintre temerile majore ale Opoziţiei din Alba, în apropierea “momentului decisiv”. La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc tragerea la sorţi pentru preşedinţii şi locţiitorii acestora la birourile electorale de circumscripţie din judeţ. Opoziţia a contestat pe câţiva dintre cei numiţi, pe motiv că “nu au ce căuta acolo, că au mai fost în astfel de poziţii şi au avut mari probleme cu legea”.
Contestaţia a fost formulată pentru câteva nume de pe listă. Unul dintre acestea a fost Iulia Crişan – locţiitor al preşedintelui Biroului electoral de circumscripţie Rădeşti. Potrivit lui Florin Roman, aceasta are o plângere penală pentru faptul că a falsificat procesul verbal la alegerile europarlamentare. “Procesul verbal, de la Rădeşti a plecat într-un fel, iar, la Alba Iulia, la circumscripţia judeţeană, a ajuns în alt fel, fiind falsificat de către doamna Crişan Iulia”, a precizat Florin Roman.
Ioan Mateş, preşedinte al biroului electoral al circumscripţie Horea a fost, de asemenea, contestat. Ca argument, Florin Roman a reamintit “episodul arderii ştampilei” de la Horea. Alte persoane contestate au fost la