Starbucks renunta la sortimentul de Frappuccino care contine un colorant extras direct din corpul unei specii de gandaci.
Extractul respectiv, denumit carmaz sau carmin, era utilizat la prepararea unui Frappucino din capsuni si era ingredientul care ii dadea o nuanta de roz foarte atragatoare. Peste 6.500 de clienti au semnat o petitie pentru a reclama aceasta practica a Starbucks, noteaza Chicago Tribune.
Dupa ce, initial, un vegetarian a semnalat ca bautura de la Starbucks contine colorant extras din corpul unui gandac, compania a precizat ca va gasi o solutie pentru a remedia problema.
Conducerea Starbucks a decis acum sa nu mai utilizeze carmazul - colorantul alimentar E12 - pentru a colora bauturile. "Clientii nostri se asteapta la o calitate mai buna si vom oferi o calitate mai buna", a scris Cliff Burrows, presedintele Starbucks, intr-un post pe Twitter.
Din luna iunie, carminul din bauturile de la Starbucks va fi inlocuit de licopen, un extract din rosii.
Starbucks renunta la sortimentul de Frappuccino care contine un colorant extras direct din corpul unei specii de gandaci.
Extractul respectiv, denumit carmaz sau carmin, era utilizat la prepararea unui Frappucino din capsuni si era ingredientul care ii dadea o nuanta de roz foarte atragatoare. Peste 6.500 de clienti au semnat o petitie pentru a reclama aceasta practica a Starbucks, noteaza Chicago Tribune.
Dupa ce, initial, un vegetarian a semnalat ca bautura de la Starbucks contine colorant extras din corpul unui gandac, compania a precizat ca va gasi o solutie pentru a remedia problema.
Conducerea Starbucks a decis acum sa nu mai utilizeze carmazul - colorantul alimentar E12 - pentru a colora bauturile. "Clientii nostri se asteapta la o calitate mai buna si vom oferi o calitate mai buna", a scris Cliff Bur