Potrivit unui nou studiu realizat de oameni de ştiinţă britanici şi canadieni privind cancerul mamar, în realitate există cel puţin zece tipuri ale acestei boli, şi nu patru aşa cum se ştia până în prezent, scrie Mediafax.
Această descoperire ar putea revoluţiona medicina, deoarece va putea îmbunătăţi semnificativ tratamentul pentru această boală, scrie Daily Mail.
Julia Wilson, unul dintre cercetatorii care s-au ocupat de acest studiu, a declarat: "Este o descoperire extraordinară, care are potenţialul de a schimba semnificativ modul în care se realizează în prezent tratamentul cancerului mamar, de la diagnostic şi până la monitorizarea pacientelor vindecate". Citeşte şi Cum te fereşti de complicaţii în cazurile de cancer mamar
Cu toate acestea, cercetările trebuie să continue timp de 3-5 ani înainte ca femeile cu cancer mamar să se poată bucura de beneficiile unor tratamente individualizate, şi în consecinţă mai eficiente.
În ciuda descoperirilor făcute în ultimii ani privind această maladie, cancerul mamar continuă să fie extreme de răspândit, în Marea Britanie 1000 de femei fiind răpuse de această boală în fiecare lună, scrie Daily Mail.
Citeşte şi Cinci idei inovatoare pentru lupta împotriva cancerului
Când o femeie este diagnosticată cu cancer mamar, tumora este clasificată în unul din cele patru tipuri identificate până în prezent, prin simpla observare a ţesutului la microscop. În funcţie de asta i se prescrie tratamentul, care de multe ori poate să nu aibă efectul scontat.
Studiul realizat de cercetătorii britanici şi publicat în prestigioasa revistă Nature explică de ce se întâmplă asta. Cercetătorii au analizat genele a peste 2.000 de tumori mamare şi au identificat cele 10 subtipuri ale bolii. În plus, au fost identificate mai multe gene care contribuie la creşterea şi răspândirea tumorii. Aceste descoperiri