La doar câteva săptămâni după ce Starbucks a fost acuzat de grupurile de vegetarieni că foloseşte gândacii roşii numiţi coşenile pentru a colora cafeaua cu aromă de căpşuni, directorul executiv al companiei, Cliff Burrows a anunţat că substanţa provenită de la insecte va fi înlocuită cu una extrasă din tomate, scrie USA Today.
Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al companiei, tranziţia de la roşul de coşenilă la licopen va fi făcut abia luna iunie.
"V-am înşelat aşteptările. Vom reface reţetele produselor vizate pentru a vă asigura cea mai bună calitate", a transmis Borrows clienţilor Starbucks.
Retailerul a mai făcut o schimbare majoră şi în luna ianuarie a acestui an, când a renunţat definitiv la coloranţii artificiali folosiţi în prepararea produselor sale. Schimbarea s-a întors însă ca un bumerang împotriva lanţului de cafenele, când o barmaniţă adeptă a regimului alimentar vegan a "demascat" pe un blog de specialitate că noii coloranţi sunt de origine animală.
Managerul de strategie al Starbucks spune că tranziţia a fost făcută într-un mod foarte rapid pentru un lanţ atât de mare de locaţii şi crede că grupurile devegetarieni au fost prea dure în acuzaţii.
Reprezentanţii vegetarienilor sunt încântaţi de adevărata schimbare din lista de ingrediente a canefenelor Starbucks.
Apărătorii drepturilor animalelor sunt şi ei bucuroşi de noua schimbare. David Byer, directorul Comisiei etice pentru tratamentul aplicat animalelor este convins că Starbucks a învăţat din greşeala comisă.
"Nimeni, indiferent dacă este sau nu vegan, nu vrea zeamă de cărăbuş în cafea, aşa că lumea va conştientiza cât de bună este această schimbare", a declarat Byer.
La doar câteva săptămâni după ce Starbucks a fost acuzat de grupurile de vegetarieni că foloseşte gândacii roşii numiţi coşenile pentru a colora cafeaua cu aromă de c