Sediul Primăriei Sectorului 1 este pregătit pentru eventualitatea în care se va produce un cutremur. Lucrările pentru diminuarea riscului seismic a clădirii au fost finalizate, dupa o investiţie de aproape 22 milioane lei, conform Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Sediul Primăriei Sectorului 1 este pregătit pentru eventualitatea în care se va produce un cutremur. Lucrările pentru diminuarea riscului seismic a clădirii au fost finalizate, dupa o investiţie de aproape 22 milioane lei, conform Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).
Consolidarea s-a realizat în cadrul unui proiect finanţat dintr-un împrumut de la Banca Mondială şi cofinanţat de Guvern. Lucrările executate au cuprins cămăşuirea pereţilor cu diafragme de beton armat, desfacerea şi refacerea finisajelor, a plafoanelor decorative, a scării principale monumentale şi a scării secundare, refacerea instalaţiilor de încălzire, sanitare şi electrice, precum şi a termoizolaţiei cu materiale din polistiren extrudat şi a şapei, conform dailybusiness.ro.
Aspectul exterior al clădirii nu a fost deloc schimbat, întrucât aceasta este inclusă în lista monumentelor istorice. Clădirea primăriei a fost construită în stilul arhitecturii neoromâneşti interbelice, în perioada 1927-1929, şi are un regim de înălţime S+P+M+3E, şi o suprafaţă totală de peste 7.000 metri pătraţi.
Pe perioada executării lucrărilor, administrația locală a funcționat într-o clădire închiriată pe şos. București-Ploiești, din cauza unui incendiu care a distrus vechiul sediu din Banul Manta.