* ADEVARUL
* Trecerea la euro, bătută-n cuie: 2015
Guvernul a aprobat Programul de Convergenţă 2012, care prevede că peste mai puţin de trei ani vom adopta moneda unică. Până atunci, vom avea de îndeplinit criterii drastice de aderare. Cea mai ambiţioasă ţintă economică a României, după aderarea la Uniunea Europeană din 2007, este adoptarea euro ca monedă naţională şi intrarea în clubul select al Zonei Euro în anul 2015. Este o ţintă dificil de atins nu atât prin criteriile pe care va trebui să le îndeplinim, cât prin viteza de acţiune pe care o presupune aderarea în 2015.
* Prognoze optimiste
Principalul obiectiv prevăzut în documentul guvernamental este reducerea deficitului structural sub 0,7% din PIB până în 2014. "Cadrul macroeconomic prognozat se bazează pe creşteri ale PIB-ului între 3,1 şi 3,9%, cu circa un punct peste potenţial, având în vedere contribuţia pozitivă adusă de investiţii şi, mai ales, a atragerii de fonduri europene. Cererea internă va reprezenta principalul motor al creşterii economice pentru 2012, îmbunătăţirea ocupării şi o inflaţie mai redusă vor susţine o creştere a veniturilor şi vor contribui la revigorarea consumului privat. Pentru acest an, inflaţia este de aşteptat să se menţină la un nivel redus, la sfârşitul anului undeva la 3,5%, în intervalul-ţintă al Băncii Naţionale", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, la finalul şedinţei de miercuri.
* În ce părţi ale lumii au mai deschis magazine marii retaileri globali, în 2011
Regiunea cu cele mai căutate oraşe de către retaileri este Europa, cu 48% din noile intrări realizate de marile lanţuri internaţionale, urmată de Orientul Mijlociu şi Africa (22%) şi Asia (14 %). Pe oraşe, Almaty (Kazakhstan) a fost cel mai căutat oraş anul trecut, beneficiind de intrarea a 18 noi retaileri. Marile lanţuri de retail globale s-au extins pe