Mii de credincioşi din toată ţara trec pe la Biserica Greacă din Brăila. Au venit aici în speranţa că se vor vindeca la Izvorul Tămăduirii. Dacă Iaşiul se mândreşte cu moaştele Sfintei Parascheva, capitala cu acelea ale Sfântului Dimitrie, Brăila a devenit celebră cu Izvorul Tămăduirii, sărbătoarea din prima vineri de după Paşte, în Săptămâna Luminată.
Izvorul Tămăduirii transformă oraşul dunărean în centru al Ortodoxiei, loc de pelerinaj pentru credincioşi sosiţi din toată ţara. Anul trecut, 20.000 de suflete au fost prezente la Biserica Greacă, în Săptămâna Luminată, pentru a lua apă sfinţită.
Noaptea trecută, peste o mie de persoane au stat în curtea bisericii, au dormit pe pâmântul gol, sub cerul liber, pe bănci, în maşini sau în cortul special amenajat.
"Sunt din Fălticeni, am venit aici pentru că am auzit că apa este miraculoasă. De doi ani vin, am început să văd mai bine de când mă spăl pe faţă cu această apă sfântă", ne-a spus una dintre femeile care au rămas peste noapte în curtea bisericii.
Pelerinii mărturisesc că apa Izvorului Tămăduirii de la Brăila i-a vindecat de boli incurabile şi le-a schimbat vieţile. Astăzi, Brăila a redevenit centrul creştinismului răsăritean, mii de credincioşi autohtoni, dar şi din Galaţi şi din alte judeţe ale ţării stând la coadă să ia agheazmă.
Credincioşi din toată ţara trec pe la Biserica Greacă din Brăila să ia apă considerată vindecătoare de boli trupeşti şi sufleteşti, apă ce curge până la miezul nopţii.
ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a binecuvântat mulţimea încă de ieri şi a sfinţit fântâna de sub altarul Bisericii Greceşti. Astăzi, împreună cu un sobor de preoţi,Înaltul Ierarh a oficiat Sfânta Liturghie.
Sunt oameni simpli, credincioşi de pretutindeni, de la copii de grădiniţă, până la pensionari cu tâmplele albe care îşi pleacă, astăzi, frunţile în faţa unui