Fin cunoscător al mâncărurilor bune, Florin Dumitrescu a explicat de ce o shorma nu poate fi nocivă şi în ce condiţii acest preparat devine o bombă calorică.
"Shaorma nu e nocivă, are doar o reputaţie proastă! Ce poate fi nociv la câteva legume, carne de pui condimentată şi friptă, o lipie caldă şi maioneză?! Shaorma cu de toate, da, e nocivă! Cartofii prăjiţi cu carne şi lipie pot dăuna consumaţi în cantităţi mari. Nu ştiu cât de bine se pricep românii la făcut shaorma, dar sigur sunt buni consumatori. Îi înţeleg, de altfel. Nu prea ai ce altceva să mănânci la ora patru, când ieşi din club şi te duci spre casă", a mărturisit Florin Dumitrescu pentru ziarul "ring".
Acesta consideră că preparatele fast food pot avea unele avantaje. "Fast-foodul are şi partea lui bună totuşi, rapiditatea cu care îţi e servită mâncarea şi gustul standardizat, care se găseşte oriunde. Singurul lucru pe care îl condamn, cel mai grav de altfel, e legat de provenienţa ingredientelor şi de semipreparatele congelate. Cel mai sănătos şi bun de băut, după fiecare masă, e apa", a mai spus juratul Florin Dumitrescu.
Cătălin Scărlătescu adoră şi el acest preparat. "Nu există niciuna cu adevărat 'şmecheră'. Eu am mâncat shaorma în Turcia, în Germania, am mâncat shaorma israeliană făcută din pulpă de curcă la Queen Casino... Toţi prietenii mei care merg în Damasc sau Beirut ştiu că îmi place shaorma şi mereu îmi aduc de acolo. În ţară consumăm un surogat, shaorma nici măcar nu se face ca la shaormeriile din Bucureşti, reţeta e cu totul şi cu totul altfel", a povestit Cătălin Scărlătescu.
Cel mai dur jurat de la MasterChef, Sorin Bontea, are un sfat pentru amatorii de shaorma. "Văd că sunt cozi din ce în ce mai mari la shaormerii, însă shaorma preparată la noi diferă de reţeta originală, care are alte ingrediente şi nu conţine cartofi prăjiţi. Sfatul meu e să nu vă faceţi un