Oficialii companiei de construcţii ACI Cluj au explicat, ieri, motivele pentru care au cerut şi, în final, chiar au obţinut anularea licitaţiei de construire a noii Săli Polivalente din Cluj-Napoca. Conform directorului firmei, Ioan Aşchilean, una scria în documentaţia de licitaţie şi alta a fost construit, de unde şi preţul de doar 50 de milioane de lei, cu care firma sibiană CON-A a câştigat, în primă fază, licitaţia. Oricum, ce s-a construit până acum nu va fi demolat, conform lui Aşchilean.
Diferenţă mare de preţ
„De altfel, chiar concluzia expertizei a fost că oferta câştigătoare nu respectă, în totalitate, cerinţele documentaţiei de licitaţie, de unde şi acel preţ mic. Demersurile noastre au fost legitime şi legale, iar acea expertiză a şi demonstrat că firma câştigătoare a oferit un preţ de dumping. Nu ştiu dacă se poate construi o sală polivalentă cu 50 de milioane de lei, cert este că şi un cort poate fi construit cu acei bani. Oricum, noi nu vrem să demolăm ceva. În caz că ACI ar prelua lucrarea, putem să continuăm proiectul existent acum", a declarat Aşchilean.
Potrivit acestuia, forma, aspectul şi arhitectura clădirii au fost modificate comparativ cu ce apărea în proiectul de construcţie. ACI Cluj a oferit suma de 91, 8 milioane pentru construcţia Sălii Polivalente, la licitaţia organizată în 2010, în timp ce Primăria Cluj-Napoca a ales oferta sibienilor de la CON-A, de 50 de milioane de lei, după criteriul „cel mai mic preţ". ACI a contestat în instanţă diferenţa mare de preţ, iar Tribunalul Cluj a dat dreptate companiei condusă de către Ioan Aşchilean, iar până la o nouă decizie judecătorească, lucrările la noua sală, terminată în proporţie de peste 50%, au fost oprite.
Oficialii companiei de construcţii ACI Cluj au explicat, ieri, motivele pentru care au cerut şi, în final, chiar au obţinut anularea licitaţiei de construire