Romania ar trebui sa devina a doua piata in Europa Centrala si de Est dupa Polonia in privinta numarului de sali (ecrane) detinute de Cinema City, conform raportului financiar al Cinema City International, cel mai mare operator de cinematografe din Europa Centrala si de Est si al treilea din Europa.
Compania este cel mai operator de cinema de pe piata locala cu 12 cinematografe de tip multiplex si 114 sali (ecrane), tara noastra aflandu-se pe locul al treilea in privinta numarului de sali dupa Polonia (339) si Ungaria (176).
Reteaua care s-a lansat in noiembrie 2007 in Romania are in prezent cinematografe in zece orase: Bucuresti, Pitesti, Iasi, Timisoara, Arad, Cluj, Bacau, Braila, Baia Mare si Targu Mures. Acestea au o capacitate de circa 21.000 de locuri. Vor sa isi tripleze numarul de ecrane„Avem semnate acorduri pentru aproximativ 350 de sali (n.red. in toate cele sapte tari in care este prezent operatorul), acestea urmand sa fie deschise in urmatorii doi- patru ani. Continuam sa fim foarte incantati de cresterea din Romania”, a afirmat Moshe Greidinger, directorul general al Cinema City International, companie care in prezent detine 906 sali in Polonia, Ungaria, Romania, Israel, Republica Ceha, Bulgaria si Slovacia.
De altfel, dintre cele 33 de cinematografe cu 350 de sali/ecrane pe care conducerea companiei are de gand sa le deschida in urmatorii ani, 24 (cu circa 230 de sali) sunt planificate pentru Romania. Astfel, compania si-ar putrea tripla capacitatea in cativa ani ajungand la 36 de cinematografe si 344 de sali.
„Romania este cea mai mare tara subdezvoltata din punct de vedere al cinematografelor din Europa Centrala. Cu una dintre cele mai mici rate de bilete vandute per capita din Europa, credem ca Romania, o tara cu aproximativ 22 de milioane de locuitori, este o oportunitate atragatoare pentru noi. Lipsa de investitii di