În ciuda crizei economice, românii care muncesc în străinătate nu s-au dezis şi au continuat să le trimită rudelor de acasă sume frumuşele de bani. Puţini ştiu însă că anumite servicii de transfer de bani sunt mai avantajoase decât altele la capitolul comisioane. În ciuda crizei economice, românii care muncesc în străinătate nu s-au dezis şi au continuat să le trimită rudelor de acasă sume frumuşele de bani. Puţini ştiu însă că anumite servicii de transfer de bani sunt mai avantajoase decât altele la capitolul comisioane.
Companiile care intermediază asemenea tranzacţii au propriile condiţii. Libertatea a verificat taxele stabilite pentru suma de 100 de euro (în cazul transferurilor internaţionale) şi pentru 400 de lei (în cazul celor locale) şi îţi spune care este cea mai avatanjoasă metodă. De departe, cea mai rentabilă ofertă este cea de la Transfer Rapid, care aparţine CEC Bank şi care practică un comision de 4,7% din sumă, adică mai puţin de 5 euro pentru 100 de euro. Acest serviciu poate fi folosit însă doar de persoanele din Europa care trimit în România. Transferurile interne sunt mult mai la îndemâna noastră cu noul serviciu Poştei Române Eurogiro Cont, care prevede o taxă de 3,7%, la care se adaugă suma fixă de 2,5 lei.
Oferte accesibile au însă şi Western Union, Money Gram, Eurogiro Cont sau Meridiana. Compară-le şi alege-o pe cea care ţi se potriveşte.
Procedura e simplă: expeditorul merge la oficiul firmei res- pective, se identifică prin actul de identitate, completează un formular, depune banii împreună cu comisionul, după care i se repartizează un număr de referinţă. Acest număr se comunică destinatarului, ca şi suma trimisă, pentru a putea ridica banii. În plus, de exemplu, la Western Union, destinatarului i se cere să răspundă şi la o întrebare de siguranţă, când ridică banii.