Apărută în 1970, Ziua Pământului simbolizează lupta împotriva poluării şi problemelor climaterice, iar astăzi Google sărbătoreşte Ziua Pământului printr-un Doodle floral interactiv pe care îl puteţi vedea mai jos.
Ziua Pământului, sărbătorită de Google printr-un Doodle
Sursa: Google
Spre deosebire de mai noua şi deja mai populara Oră a Pământului, Ziua Pământului (Earth Day) se sărbătoreşte în fiecare an pe 22 aprilie şi nu presupune o acţiune simbolică precum stinsul luminii.
Cu toate acestea, Ziua Pământului a avut un rol foarte important în mediatizarea problemelor climaterice ale Pământului. Ea a dat naştere unei organizaţii - Earth Day Organization - cu filiale în peste 170 de ţări şi rezultate notabile în conştientizarea omenirii asupra problemelor de mediu, efectelor poluarii etc .
Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.
După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.
Ziua Pământului 2000, a combinat esenţa primei zile a pământului cu grandoarea internaţională a activismului din 1990 (22 aprilie) şi s-a concentrat asupra fenomenului de încălzire globală şi a propulsării energiei curate.
Pentru anul 2005, Ziua Pământului a avut Internetul ca ajutor în crearea de conexiuni între activiştii din lumea întreaga. Activităţiile au variat: de la un lanţ enorm de oameni care mergeau din sat în sat în Gabon, Africa, la sute de mii de oameni care s-au ad