Oamenii au început să fie circumspecţi atunci când se îmbolnăvesc şi analizează destul de atent soluţia de însănătoşire. Desigur, cei mai mulţi se adresează, firesc, medicului. Primesc sfaturi şi reţete, dar, mai nou, nu îşi mai cumpără medicamentele fără a se informa în detaliu despre: eventualele efecte adverse, posibilitatea de a înlocui medicamentele de sinteză cu medicamente din plante etc.
Există chiar şi medici, pasionaţi de profesia lor, care se informează serios asupra domeniilor alternative de vindecare şi fac pacienţilor recomandări "mixte", reuşind să îmbine, prin completare, soluţia alopată cu soluţia "verde". (ALOPATÍE f. Tratament medical bazat pe mijloace contrare naturii bolii).
Medicamente versus plante
Este interesant de remarcat faptul că oamenii acceptă cu multă uşurinţă un tratament pe bază de plante şi cu rezervă un tratament alopat. Este şi mai interesant acest fapt, în condiţiile în care medicamentele din zona alopată dispun de o publicitate foarte agresivă în media, în timp ce medicamentele "verzi" sunt promovate foarte firav, dar foarte eficient, prin metoda "de la om, la om".
Nu pledăm aici pentru ocolirea cabinetelor medicale. Există suferinţe care trebuie să fie supravegheate şi rezolvate doar de către medici. Dar există şi suferinţe minore sau mici indispoziţii, care de obicei pot fi rezolvate cu metodele bunicii. Câteva exemple, despre care aţi auzit: ceai slab din chimen şi anason pentru calmarea colicilor bebeluşilor, ceai de scorţişoară cu miere pentru răceală, ceai de sunătoare pentru afecţiuni digestive etc., etc. Enumerarea lor, a remediilor ştiute şi a celor mai puţin popularizate, s-ar putea să vă intereseze cândva.
Oamenii au început să fie circumspecţi atunci când se îmbolnăvesc şi analizează destul de atent soluţia de însănătoşire. Desigur, cei mai mulţi se adresează, firesc,