Prăbuşirea unei bucăţi din faţada hotelului bucureştean Minerva a fost cauzată de lucrările neautorizate efectuate la imobil de proprietarul acestuia, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, în urma unui control realizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC).
Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, Bogdan Oprea, ISC a întreprins un control la hotel după prăbuşirea faţadei, prilej cu care proprietarul imobilului a spus că nu are autorizaţie de construcţie pentru lucrările pe care le efectua la terasă.
"Este vorba despre lucrări de hidroizolaţie, pentru care, conform legii, este necesară autorizaţie, întrucât imobilul se află într-o zonă istorică protejată. Un utilaj folosit la lucrări a afectat punctul de sprijin al unui ornament de pe faţadă, acesta a căzut şi a lovit un alt ornament, care s-a prăbuşit peste restaurantul aflat la parter. Lipsa documentelor necesare pentru a face lucrările constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă penală sau cu închisoare de la trei luni la trei ani", a precizat sursa citată.
UPDATE Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul prăbuşirii faţadei de la Hotel Minerva
Poliţiştii bucureşteni au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, legat de prăbuşirea bucăţii de faţadă de la hotelul bucureştean Minerva, care a provocat rănirea unui bebeluş de şase luni, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţia Capitalei.
"Cercetările vizează activitatea muncitorilor care efectuau lucrări pe terasa hotelului. Se va stabili, astfel, dacă există o legătură de cauzalitate între activitatea acestora şi prăbuşirea bucăţii de faţadă", au mai spus sursele citate.
Prăbuşirea unei bucăţi din faţada hotelului bucureştean Minerva a fost cauzată de lucrările neautorizate efectuate la imobil de