Poţi să savurezi orice dacă faci sport
Nu te aştepta să ai o siluetă de silfidă dacă nu te abţii de la hambugeri, chipsuri şi cartofi prăjiţi, în ciuda celor trei ore de aerobic pe săptămână. Dietele şi antrenamentul fizic merg mână în mână, se completează şi nu se exclud. Ce şi cât mănânci joacă un rol foarte important în ecuaţia siluetei. Dacă am vrea să consumăm toate caloriile conţinute de mâncarea de fast-food, ar trebui să ne petrecem toată ziua pe banda rulantă.
Trebuie să mănânci doar când ţi-e foame
Dacă amâni mesele prea mult rişti să mănânci în cantităţi mari şi exact alimentele cele mai nepotrivite. Cu cât te înfometezi mai mult, cu atât organismul va declanşa mecanismul foamei şi, culmea, va începe să acumuleze grăsimi, din pricina unui sistem natural de protecţie. Contrar tuturor aşteptărilor, foamea este un semnal bun pe care organismul îl emite. Asta înseamnă că metabolismul funcţionează şi foloseşte caloriile asimilate din hrană. În această privinţă, nutriţioniştii recomandă calea de mijloc. Nu trebuie să mănânci dacă nu ţi-e foame, dar nici nu trebuie să laşi stomacul să se revolte.
Dacă nu transpiri, antrenamentul nu-i eficient
Transpiraţia este mecanismul prin care organismul se răcoreşte. Fiecare corp acţionează diferit. Unii oamenii pierd apă din abundenţă, după doar câteva minute de efort, în timp ce alţii transpiră foarte puţin. Eliminarea apei prin transpiraţie nu are nicio legătură cu scăderea în greutate. Dinpotrivă, trebuie să ai grijă să te rehidratezi dacă în timpul antrenamentul ai eliminat multe lichide.
Nu consuma după ora opt seara
"În ceea ce priveşte dieta nu există un moment magic, precum în basme, când dovleacul se transformă în caleaşcă", ne spune Jim White, specialist în nutriţie la Academia de Nutriţie şi Dietă din Michigan. Nu se pune întrebarea "când?", ci mai degrabă "ce?" şi