Cum a apărut moda extensiilor
La început, privilegiul de a purta extensiile de păr era rezervat doar manechinelor şi actriţelor. Divele de la Hollywood s-au îndrăgostit rapid de pletele perfecte şi atunci procedura a devenit accesibilă şi pentru publicul larg. Peste Ocean, meşele au devenit atât de populare încât aproape 90% dintre reprezentantele sexului frumos au purtat măcar o dată în viaţă extensii de păr.
Un truc la îndemână
Cu ajutorul meşelor aplicate poţi prelungi lungimea podoabei capilare de la 10-15 centimetri până la 60 de centimetri, dacă vrei un rezultat dramatic. Mai mult, poţi realiza o coafură fantezie, adăugând câteva meşe colorate, fără să trebuiască să-ţi vopseşti părul. Cel mai banal tip de extensii de păr este cel care durează doar câteva ore şi la care apelăm pentru un eveniment special. Este unul dintre cele mai frecvente trucuri la care stiliştii apelează în cadrul prezentărilor de modă sau la şedinţele foto şi video. Aceste meşe sunt realizate din păr sintetic, mult mai rentabil decât cel natural. Se prind de scalp cu clipsuri sau cu un adeziv foarte uşor.
Tipuri de meşe
Extensiile profesionale se diferenţiază după modul de aplicare. Meşele se pot lipi direct pe firele de păr, prin intermediul unor subsţante adezive pe bază de ceară, cheratină sau proteine. Din nefericire, acest tip de meşe nu are o viaţă prea lungă. Explicaţia: substanţele adezive folosite nu sunt foarte rezistente.
O altă metodă de a-ţi pune extensii constă în împletirea unor codiţe fine, direct pe pielea capului. Acestea servesc drept suport pentru a 'coase' meşele. Acest tip de extensii este mai longeviv, însă procedura trebuie repetată odată cu creşterea părului.
Soluţie pentru părul lung
Dacă părul tău este drept şi vrei doar să-i mai adaugi puţin volum, nu ai decât să-ţi pui nişte extensii individuale. Aceste