Parada Junilor a adunat mii de braşoveni pe străzile oraşului, care au vrut să-i vadă defilând călare, în porturi tradiţionale.
Coborârea celor şapte cete de juni în cetate este o tradiţie la Braşov şi are loc în următoarea săptămână de după Paşte, în Duminica Tomii. Junii, îmbrăcaţi în porturi tradiţionale, au coborât, azi, călare din Piaţa Unirii din Scheii Braşovului, iar colona a fost deschisă de fanfară.
CLICK AICI PENTRU MAI MULTE IMAGINI
Cele şapte cete de juni, încolonate, au străbătut Piaţa Unirii, str. Brîncoveanu, str. G. Bariţiu, str. Mureşenilor, B-dul. Eroilor, Str. Republicii, Piaţa Sfatului, Str. Apollonia Hirscher, str. Poarta Schei, str. Prundului, Piaţa Unirii, iar apoi s-au îndreptat spre Pietrele lui Solomon. Acolo, se dă startul petrecerii, are loc tradiţionala horă şi aruncarea buzduganului. Înainte de apusul soarelui, junii se încolonează călare în aceeaşi ordine şi pleacă înapoi în cetate.
Braşovenii, dar şi turiştii, au fost impresionaţi de frumuseţea costumelor purtate de juni, dar şi de cai, deşi animalele au fost puţin nărăvaşe, o femeie fiind chiar rănită de copita unui cal.
„Nu ne-am speriat de cai, sunt foarte frumoşi şi îngrijiţi. Pentru ei am venit. Vin în fiecare an şi parada este foarte frumoasă", a spus Petru Stroia (59 de ani). Alţii în schimb au fost fascinaţi de porturile celor şapte cete. „Costumaţia lor este foarte frumoasă şi mă bucur că această tradiţie continuă. Şi caii sunt foarte frumoşi", a spus Mariana Petru (54 de ani).