Cele mai utilizate aplicatii mobile in Romania sunt cele pentru retele de socializare, acestea fiind urmate de cele utilitare si de informare si cele pentru jocuri si divertisment, conform datelor oferite de Syscom Digital, una dintre cele mai mari agentii de mobile marketing de pe piata locala.
Pe de alta parte, printre cele mai descarcate aplicatii mobile la nivel global se numara jocul Angry Birds, Facebook si Skype pentru platformele mobile, Google Maps sau alte aplicatii bazate pe Google Maps, iBooks, conform Distimo, companie specializata pe monitorizarea aplicatiilor mobile.
“Cele mai descarcate aplicatii sunt evident jocurile. De altfel acestea sunt si cele care populeaza in cea mai mare proportie platformele mobile. In privinta altor tipuri de aplicatii, de regula acestea sunt doar o alta forma cu acelasi continut, practic o replica simplificata a website-ului clasic. Ca de fiecare data, brandurile mari vor fi cele care, prin intermediul agentiilor si furnizorilor de tehnologie, vor fi conectate la ultimele dezvoltari in materie si vor iesi din rand, castigand admiratia si loialitatea consumatorilor prin aplicatii inovative”, afirma Maia Novolan, director general al Syscom Digital. Ce sunt aplicatiile mobile Aplicatiile mobile sunt softuri cu ajutorul carora utilizatorii de smartphone-uri si tablete folosesc mai usor diferite servicii. De exemplu, exista aplicatii pentru muzica, jocuri, transfer de bani, citit, cautare pe internet, mesagerie, localizare, pentru a afla cand va aparea o anumita pereche de pantofi intr-un magazin sau cand ar putea avea loc un cutremur. Unele dintre aceste softuri sunt deja instalate pe telefon ori tableta, iar altele se descarca de pe internet.
Romanii descarca 4-5 aplicatii In Romania sunt descarcate in medie 4-5 aplicatii pe un device mobil.
Germania, Marea Britanie, Franta, Italia si Spania sun