„Domnişoara Pogany“ rămână momentan în proprietatea Muzeului de Artă din Craiova. Scluptura realizată de Constantin Brâncuşi a fost revendicată în 2010 de Aurelia Măciucă.
Aurelia Măciucă a cerut Tribunalului Bucureşti, să constate nulitatea contractului de vânzare-cumpărare încheiat în 1976 de Muzeul de Artă Craiova cu tatăl său, Octavian Moşescu, susţinând că autorităţile ar fi exercitat presiuni politice asupra tatălui său, iar astfel acesta a trebuit să renunţe la scluptură. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins pe data de 11 aprilie cererea femeii „ Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu pârâtul Muzeul de Artă din Craiova. Obligă reclamanta să plătească pârâtului cheltuielile de judecată în cuantum de 4.960 lei, reprezentând onorariul de avocat”, se arată în decizia judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. Sentinţa dată nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în 15 zile.
În 1976, Muzeul de Artă Craiova a achiziţionat opera, o copie a celebrei sculpturi brâncuşiene „Domnişoara Pogany” datând din 1913, contra sumei de 70.000 de lei, adică peste 14.000 de dolari la vremea respectivă. Pe lângă copia de laMuzeul de Artă Craiova, care a fost realizată în jurul anilor 1950, în lume mai există o singură copie a sculpturii. În prezent, valoarea de asigurare a sculpturii este, potrivit directorului Muzeului de Artă Florin Rogneanu, aproximativ două milioane de euro.
Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, a declarat că decizia instanţei este binevenită „ Am spus-o de la începutul acestui proces că dreptatea se află de partea Muzeului de Artă din Craiova, instituţie care a intrat în posesia sculpturii „Domnişoara Pogany“, după ce lucrarea a fost cumpărată de la proprietarul piesei, Octavian Moşescu, în anul 1976. Consiliul Judeţean Dolj a susţinut financiar acţiunile în