Nu-ţi mai vin blugii preferaţi? Bluzele şi rochiile au devenit neîncăpătoare? Aceste inconveniente sunt dovada vie a faptului că te-ai îngrăşat. Pe lângă faptul că sunt inestetice, kilogramele în plus pot duce la apariţia unor probleme de sănătate mai puţin cunoscute.
Studiile arată că depunerea kilogramelor în anumite părţi ale corpului, precum coapse, şolduri sau abdomen pot fi asociate cu diferite probleme de sănătate, printre care se numără tulburările de vedere, afectarea calităţii somnului şi apariţia diabetului zaharat de tip 2.
Burtică proeminentă, risc crescut de sindrom Ekborn
Sindromul Ekbom, cunoscut şi sub numele de sindromul picioarelor neliniștite, este o boală neurologică motorie ce poate afecta grav odihna și calitatea vieții. Cercetătorii de la Universitatea Harvard au ajuns la concluzia că persoanele care au o talie mai mare au mai puţini receptori de dopamină în creier, lucru care contribuie la apariţia sindromului picioarelor neliniştite.
Citește și:
Învaţă cum poţi să arzi mai repede grăsimile
Obiceiuri care te îngraşă
Bustul generos, indicator al diabetului
Dacă până acum ți-ai fi dorit să fi fost înzestrată cu sâni ceva mai mari, află că persoanele care chiar au un bust generos sunt predispuse la diabet de tip 2. În urma unui studiu realizat pe 92 de mii de femei arată că cele care aveau sâni voluptoşi erau de trei ori mai predispuse riscului de a suferi de diabet.
Află în continuare ce alte consecințe au kilogramele în plus, pe clickpentrufemei.ro.