Foto: Bogdan Chesaru / Intact Images Consumul de zahăr alb rafinat şi de alimentele ce conţin nitraţi (în special mezeluri) reprezintă una dintre cauzele creşterii incidenţei cancerului, avertizează profesorul doctor Pavel Chirilă în volumul "Nu hrăni cancerul! Alimentaţia este aliatul tău împotriva cancerului", editura Christiana, 2012, autori: Pavel Chirilă, Mădălina Popescu şi Cristela Georgescu. Autorii atrag atenţia că factorii alimentari declanşatori de cancer sunt în special zaharul alb, sărurile nitrice din compoziţia preparatelor din carne (mezeluri) sausub formă de azotaţi, folosiţi în agricultura europeană.
În stomacul omului o parte din aceste săruri se transformă, în combinaţie cu acidul clorhidric, într-o substanţă numită dimetil-nitrozamil, 100% cancerigen. Dacă dimetil-nitrozamina este administrată unui şobolan, în 14 zile declanşează cu certitudine cancerul, efectuându-se diverse experienţe pe animalul bolnav. Volumul "Nu hrăni cancerul” răspunde unei enorme cereri de sfaturi de care toţi deopotrivă avem nevoie pentru a lupta cu o boală necruţătoare. De fapt, acest volum apare ca urmare a unui şir de realităţi dramatice.
Iată câteva realităţi adunate de la profesorul Pavel Chirilă, care şi-a consacrat cu adevărat existenţa ajutorării bolnavului de cancer. "Zilnic, aproximativ cinci pacienţi cu cancer vin în cabinetul meu şi îmi cer terapii altele decât cele recomandate de oncolog. Eu îi întreb ce sfaturi au primit de la medic legate de alimentaţie. Şi, invariabil, aproape 99% dintre aceşti pacienţi îmi spun că au fost sfătuiţi să mănânce orice, dar mai ales fripturi în sânge, adică o alimentaţie hipercalorică, deşi aceasta favorizează cancerul”, spune profesorul Chirilă. Or acest volum, pentru elaborarea căruia au fost consultate tratate celebre elaborate de reputaţi specialişti din Germania, SUA, Canada, Italia, concluzionează