Ştiai că trebuie să te alimentezi în funcţie de structura corpului tău, ca să nu rişti să iei în greutate? Dacă nu, nutriţionistul Mihaela Bilic te învaţă, în cartea “Sănătatea are gust”, ce să mănânci şi de ce să te fereşti luând în calcul forma siluetei tale. Ştiai că trebuie să te alimentezi în funcţie de structura corpului tău, ca să nu rişti să iei în greutate? Dacă nu, nutriţionistul Mihaela Bilic te învaţă, în cartea “Sănătatea are gust”, ce să mănânci şi de ce să te fereşti luând în calcul forma siluetei tale.
Această formă are o distribuţie a grăsimii în jumătatea inferioară a corpului (şolduri, coapse). E o siluetă ideală din punct de vedere al protecţiei împotriva diabetului şi a bolilor cardiologice, însă reprezintă un adevărat coşmar în lupta cu kilogramele. Nu numai că aceste zone nu răspund la cura de slăbire, dar pierderea în greutate se va face din grăsimea situată de la talie în sus (sâni, faţă, abdomen). Forma “pară” se asociază frecvent cu o circulaţie sangvină deficitară, retenţie de apă, drenaj limfatic insuficient şi celulită. Orice kilogram în plus se vede cu uşurinţă, iar greutatea trebuie să fie ţinută drastic sub control.
Cum să te alimentezi:
Numită şi forma androidă, distribuţia grăsimii se face în jumătatea superioară a corpului. Talia este masivă, aproape inexistentă, umerii sunt largi, picioarele lungi şi subţiri. Este silueta ideală din punct de vedere al curelor de slăbire, grăsimea de pe burtă fiind prima care dispare prin restricţia calorică. Atenţie! Există riscul apariţiei diabetului tip 2 şi a bolilor cardiovasculare.
Cum să te alimentezi:
Cele mai norocoase au forma “ardei gras”. Persoanele care aparţin acestei categorii se pot considera fericite. Dacă se îngraşă, se vor rotunji uniform pe toate zonele, de la sâni la abdomen, dar şi la şolduri şi coapse, iar micile abateri vor trece neobservate. Dacă ap