La nunta lui Edi şi a Silviei Stancu, cei 21 de concurenţi rămaşi în competiţia „MasterChef” au gătit, de la 6 după-amiaza până la 2 noaptea, 5 feluri de mâncare pentru 180 de invitaţi. În viaţa reală, pentru o astfel de nuntă gătesc maximum 6 oameni. Iar Florin Dumitrescu povesteşte cum, pe vremea când lucra în Italia, umplea singur 800 de farfurii pe zi.
Juratul de la MasterChef, care are 24 de ani, şi-a început cariera în bucătărie în urmă cu 10 ani, după ce a văzut la un post italienesc de televiziune cum un bucătar, într-o ţinută albă impecabilă, a gătit în 30 de minute un preparat spectaculos.
„Mă băteau bucătarii de nu ştiam de mine”
Florin Dumitrescu povesteşte cum a ajuns să ia deciza vieţii lui la 14 ani. „Eu am refuzat să răspund la întrebarea Ce vrei să te faci când vei fi mare atunci când aveam 7 ani. Eu nu am avut răspuns pentru ea, toţi colegii mei de clasă au avut. Fiecare a vrut să se facă avocat, poliţist, bătăuş, doctor, vânător de recompense. Eu, când m-a ridicat învăţătoarea, i-am spus că nu ştiu şi ea a crezut că am o problemă. La fel şi taică-meu”, spune juratul. Şapte ani mai târziu, i-a zis tatălui său că vrea să se angajeze pentru a face rost de bani să plece la mare. Aşa a ajuns să lucreze în bucătăria unui restaurant franţuzesc. Şi a renunţat la polo, sport pe care l-a practicat vreme de 7 ani, ieşind în două rânduri cel mai bun portar din ţară.
„Nu m-am angajat legal, dar stăteam 17 ore pe zi acolo. Părinţii mei nu erau neapărat de acord, dar m-au lăsat în pace, pentru că ştiau că asta e ceea ce vreau să fac. Trebuia să fac curat în toată bucătăria, trebuia să asigur legumele pentru tot restaurantul, eu ţineam toate garniturile şi, în afară de asta, gafam, pentru că eram copil, şi mă băteau bucătarii de nu ştiam de mine. Şi am tras. Noroc cu patisera, aveam o cofetăreasă foarte bună. Şi plângeam de multe ori,