Toate calculele hartiei, toate rezultatele sondajelor sociologice indica faptul ca USL se afla pe cai mari, avand sanse mari sa conduca Romania in viitorul apropiat. Cine stie, poate ca tocmai aceasta siguranta a zilei de maine ii mana pe liderii USL catre gesturi care, din punct de vedere politic, par total necugetate, daca nu chiar deplasate.
Inca de la inceputurile existentei sale, pe diverse cai si canale media, co-liderii USL au transmis ca sunt gata sa treaca peste toate divergentele care i-au separat in trecut, ca Uniunea Social Liberala este o constructie bazata nu atat pe potriviri ideologice, cat pe dorinta de a oferi o alternativa viabila la actuala oranduire Basescu-PDL.
Au fost, de-a lungul timpului, diverse conflicte mocnite, dintre care putem aminti aici nesfarsitele discutii pe seama cotei unice vs. cota diferentiata de impozitare. O seama de chestiuni, legate de actiunea politica ce va fi pusa in practica dupa alegerile din toamna, au ramas inca in coada de peste si nu putem fi siguri cum vor reusi liderii USL sa impace si capra si varza.
Pana la alegerile parlamentare, in fata USL se infatiseaza testul alegerilor locale, scrutinul care va desemna primarii, configuratia consiliilor locale si judetene pentru urmatorii patru ani.
Conform unui algoritm numai de ei stiut, membrii USL ar fi urmat sa-si imparta candidaturile in teritoriu, in functie de niste sondaje interne care urmau sa desemneze cel mai bine plasat om al Uniunii in localitatea sau judetul respectiv. Usor de spus, greu de facut, mai ales cand te lovesti de opacitatea baronilor locali si de cuvantul greu din teritoriu al acestora.
Cea mai recenta batalie din interiorul USL se duce pe seama desemnarii candidatului la Primaria Sectorului 6 din Bucuresti. Celelalte sectoare ar fi bine impartite: la 1 e dat ca sigur Chiliman (PNL), la