O bună parte din şoferii tulceni au ales să îşi cumpere maşini din Bulgaria, pe care le înmatriculează în statul vecin din cauza taxelor mai mici decât în România. De acum încolo nu vor mai putea circula prea mult timp cu aceste maşini pe străzile din România.
Azi, Guvernul a decis că autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul, reşedinţa ori rezidenţa normală în România, vor putea circula pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 90 de zile de la data dobândirii titlului de vânzare-cumpărare, într-un an calendaristic.
Lucian Diniţă, comisar-şef al Poliţiei Române, a explicat că după această perioadă de 90 de zile, începând de la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare a autovehiculului, vor fi reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele de înmatriculare, iar proprietarilor autovehiculelor le vor fi aplicate amenzi.
Măsura este privită cu ochi buni de cei care circulă cu maşini înmatriculate în România. „În primul rând există posibilitatea ca aceste maşini să nu aibă chiar toate actele în regulă. Dacă totuşi au asigurare obligatorie şi provoacă un accident rutier, poate dura şi două trei luni până se fac toate verificările şi până ajungi să îţi repari maşina“, spune Adrian (43 de ani), şofer tulcean.
Numai în ultima lună poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat două maşini înmatriculate în Bulgaria cu „probleme“. La finalul lunii martie, aceştia au depistat un şofer de 30 de ani din Tulcea care conducea un Ford de Bulgaria, al cărui certificat de înmatriculare nu era autentic. De asemenea, în această lună, un alt şofer de 22 de ani din Tulcea a fost prins la volanul unui Opel Tigra înmatriculat în Bulgaria: polițiștii de frontieră au constatat, în urma verificărilor, că certificatul de înmatriculare, emis pe numele unui