Doi profesori belgieni, soţ şi soţie, s-au stabilit într-un sat din judeţul Gorj, unde fac bomboane de ciocolată, folosind atât ingrediente olteneşti, cât şi aduse din ţara lor de origine. Doi profesori belgieni, soţ şi soţie, s-au stabilit într-un sat din judeţul Gorj, unde fac bomboane de ciocolată, folosind atât ingrediente olteneşti, cât şi aduse din ţara lor de origine.
Marie Weyssow, o fostă profesoară de pian în capitala Belgiei, Bruxelles, şi Boris, profesor de fizică, au învăţat limba română şi şi-au făcut deja prieteni în ţara noastră, cu care au mers la petrecerile câmpeneşti. Cei doi au cumpărat o casă în comuna gorjeană Crasna, pe care au transformat- o într-o fabrică de ciocolată. Au adus deja aparatura necesară şi au făcut primele teste, de care s-au bucurat sătenii puşi să deguste bunătăţile. “Ciocolata de calitate o aducem din Bruxelles. Nucile, alunele, gutuile le luăm de aici. Şi untul din lapte de vacă şi smântâna le folosim de aici. Sunt foarte sănătoase, sunt naturale”, ne-a spus Marie. Odată pusă pe roate afacerea, belgienii vor să deschidă un magazin de delicatese în Târgu Jiu.