La Sibex, în cea de a doua şedinţă a săptămânii, speculatorii au tranzacţionat cu mai multă prudenţă în prima jumătate a zilei. Ca urmare, comparativ cu aceeaşi perioadă din ziua precedentă, lichiditatea s-a redus. Până la ora 16.00, numărul contractelor era de puţin peste 1700 cu o valoare de 14,5 milioane lei. Preţurile se aflau preponderent pe plus, recuperând din pierderile din sesiunea anterioară, dar speculatorii au preferat să adopte o atitudine prudentă.
Cea mai bună lichiditate se observa pe sectorul derivatelor pe indici. Investitorii au speculat creşterea uşoară a Dow Jones, înregistrată în contextul în care cotaţia futures a indicelui a avut o evoluţie pozitivă şi în SUA, înainte de publicarea unor noi date privind vânzările de case şi încrederea consumatorilor în cea mai mare economie a lumii, aşteptările fiind optimiste. Pentru scadenţa iunie se observau 715 contracte DEDJIA_RON, cotaţia indicelui crescând cu 16 puncte, la 12.885 puncte.
Pe segmentul mărfurilor, aurul s-a aflat şi el pe creştere. În acest context, au fost încheiate 445 de contracte SIBGOLD pe scadenţa aprilie pentru care cotaţia câştiga 5,3 USD ajungând la 1643,5 dolari/uncie. Se mai observau şi 110 contracte SIBGOLD_RON aprilie, simbol cu mărimea de 10 uncii. Preţul metalului preţios se aprecia în acest caz cu 9 dolari, la 1642 USD. Pe pieţele externe aurul a înregistrat variaţii modeste, în Europa preţul unciei menţinându-se în jurul valorii de 1640 dolari. Investitorii se aflau totuşi pe poziţii înaintea unei şedinţe de politică monetară a Băncii Centrale Americane.
Şi în sectorul valutelor speculatorii au fost activi, încheind 133 de contracte pe simbolul EUR/USD_RON, pe scadenţa iunie. Moneda unică se aprecia cu 0,12% faţă de dolar, fiind estimată la 1,31760 USD. Pentru scadenţa septembrie se observau 47 de contracte iar euro creştea timid cu 0,02% valorând 1,3