Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a fost achitat de doi judecători de la Curtea de Apel București în dosarul de corupție privind complexul Athos. Astfel, a fost respins ca nefondat apelul declarat de DNA. Decizia nu este definitivă, ultimul cuvânt în dosarul Athos Voluntari fiind al instanței supreme. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU
La sfârșitul anului trecut, edilul de Voluntari a fost achitat și de Tribunalul București. În motivarea instanței se arăta că acuzațiile procurorilor se bazează pe declarațiile unor martori necredibili, la mijloc fiind vorba de o greșeală minoră. Pandele a semnat o autorizație de construcție pe care a anulat-o în aceeași zi, lucru care putea fi ordonat doar de judecător.
Documentul a produs efecte juridice în sensul că beneficiarul turc al construcției, Yilmaz Oguz, a semnat în baza autorizației anulate în aceeași zi dar care nu i-a fost retrasă, 60 de antecontracte de vânzare – cumpărare și a încasat 5 milioane de euro de la viitorii locatari, deși autorizația de construire a fost emisă în lipsa a trei avize esențiale.
Grupul de la Primărie
Edilul orasului Voluntari, Florentin Pandele, a fost trimis în judecată de procurorii Directiei Naționale Anticorupție pentru fals intelectual în formă continuată în decembrie 2008. Alături de el au mai fost trimise în judecată alte cinci persoane: Cristian Iosif Moscu, arhitect șef al Direcției Urbanism din cadrul Primăriei orașului Voluntari, și Carmen Nicoleta Șerban, secretar general al primăriei Voluntari, ambii acuzați de fals intelectual în formă continuată, Oguz Yilman și Liliana Filip, director general la SC Real Construction Companies Group SA, pentru cumparare de influență și uz de fals, în formă continuată, precum și Gheorghe Florea, pentru trafic de influență.
Presiuni pentru investiție
Potrivit DNA, în cursul anului 2007, Oguz Yilmaz a achiziționa